Nem rendelhet ebből az országból. United States

Molekulárgenetikai vizsgálatok a hólyagdaganatok diagnosztikájára:

 

2018 őszétől egy új innovatív szolgáltatás keretében végzünk molekuláris vizsgálatokat a húgyhólyagdaganatok követésére és diagnosztikájára rendelésünkön.

A Cepheid termékek magyarországi forgalmazásával megbízott Biomedica Hungária Kft. és a Járomi-Med Kft. közös összefogással szeretné adaptálni a külföldön már jól működő modell-rendszert azért, hogy a magyar betegekhez eljutassa a sokszor elérhetetlennek tűnő diagnosztikai megoldásokat.

A Járomi-Med Kft-hez kitelepített Cepheid Genexpert rendszer lehetővé teszi a gyors, pontos és kényelmes vizsgálatokat.

Az egyik legfontosabb terület a daganatok diagnosztikája és a már ismert, kezelt betegek követése.  Ennek első lépéseként a húgyhólyagrák molekuláris markereinek vizsgálatát vezetjük be.

A húgyhólyagráknak különféle tünetei lehetnek. Leggyakoribb tünete a vizeletben megjelenő vér, ami a vizeletben pirosas, rózsaszínű vagy teaszerű elszíneződést eredményez. Noha a vizeletben megjelenő vért valószínűleg nem rák okozza, fontos az orvosi ellenőrzés. A húgyhólyagrák háromszor gyakoribb férfiak esetében, mint nőknél. A húgyhólyagrák leggyakrabban 60 és 79 év közötti életkorban alakul ki. De ennél az életkornál fiatalabb férfiakat és nőket is érinthet. Senki sem tudja, mi okozza a legtöbb húgyhólyagrákot, bizonyos tényezők viszont növelhetik a kockázatot. Nagyobb kockázatot jelent a dohányzás, illetve a munkahelyi vegyszerhasználat (pl. ha valaki ipari festékekkel vagy vízfertőtlenítő vegyi anyagokkal dolgozik). A vér megjelenésének a vizeletben számos oka lehet: fertőzés, vesekő, megnagyobbodott prosztata, vesebetegség, de bizonyos gyógyszerek vagy megerőltető gyakorlatok is okozhatnak haematuriát. Annak valószínűsége, hogy húgyhólyagrák okozza, kevesebb, mint 10%. Emiatt nehéz ennek a kórállapotnak a tisztázása és annak eldöntése, hogy kinél alakulhatott ki húgyhólyagrák, és kinek az állapota lehet kevésbé súlyos.

A vizeletben lévő vér eredetének felkutatását segíti a vizelet cytológia, a hólyagtükrözés (cystoscopia) és nem invazív, úgynevezett fájdalmatlan vizsgálatok, melyek a tumorsejtekhez társuló specifikus molekulák vagy markerek jelenlétét vizsgálják. Ha nem találnak markert, akkor valószínűtlen a rák jelenléte.

Ezek a vizsgálatok csak némi vizeletmintát igényelnek, ebből ellenőrzik az abnormalitások jelenlétét/hiányát. Ez az információ segíthet orvosának eldönteni, hogy a rák visszatért-e, és mi a következő lépés.

Szeretnénk segíteni abban, hogy minél többen hozzáférhessenek a húgyhólyagrák nem invazív, molekuláris vizsgálataihoz melynek következtében csökkenhetnek a betegségek szövődményei és újra teljesebb életet élhetnek a megfelelő kezeléshez jutott és már gyógyult emberek. Az igény szerinti molekuláris vizsgálat segítségével már néhány órán belül eredményt kaphat a beteg, a konzultáció és a kezelés még aznap elkezdődhet.

Az egyetlen dolog, amit tehet: gyűjtsön információt: olvasson, figyeljen és kérdezzen.

Bejelentkezés: 30/903-2595Top